...

O nama

Felis Serbica je udruženje građana ljubitelja, vlasnika i odgajivača mačaka koje za cilj ima promociju i popularizaciju felinologije kroz rad na zaštiti mačaka, podsticanju odgovornog uzgoja, nege i registracije rasnih po postojećim svetskim standardima, edukaciji članova i ostalih zainteresovanih, podsticanju pozitivne etike i razvitka ekološke svesti društva.

Krajnji cilj podsticanja pozitivne etike i razvitka ekološke svesti društva je globalan i dublji od postojećih udruženja u zemlji. U ovaj projekat smo ušli sa nadom da oživljavanjem pozitivnih ideja, kvalitetnim radom i omasovljavanjem stvorimo šansu da utičemo na mlađu generaciju pozitivnim uzorima, da stasaju u odgovorne vlasnike, podižući standarde čuvanja i uzgoja rasnih mačaka i utičući na poboljsanje postojećih zakona u vezi zaštite i prava životinja.

Društvo organizuje brojne akcije, od edukativnih predavanja i savetovalištva do raznih konkursa namenjenih uključivanju dece u felinologiju i izložbe različitih karaktera (revijalne, specijalke, ocenjivačke). Od prihodovanja i sponzorstava predviđena je pomoć azilima za mačke, finansijska podrška za monitoring zdravlja, sterilizaciju i program obeležavanja, udomljavanja napuštenih i nezbrinutih mačaka.

Postani član

 
h

Statut društva

 

Struktura društva

 

TICA asocijacija

 

Pin It on Pinterest

Share This
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.