TICA asocijacija

  The International Cat Association 

 

„Gde god da ste, deo ste TICA sveta“

 

Međunarodna Asocijacija Mačaka (TICA) osnovana je u leto 1979. godine. Danas, TICA je sa jedinstvenim genetskim registrom, privukla učešće članova širom sveta. Sa utvrđenim, naučno zasnovanim principima, TICA je postala najveći genetski registar na svetu. TICA je izrasla u pravu međunarodnu organizaciju, sa članovima i klubovima širom sveta. Pored Sjedinjenih Američkih Država, sa TICA izložbama ćete se sresti i u državama kao što su Argentina, Austrija, Belgija, Brazil, Bugarska, Kanada, Kolumbija, Kosta Rika, Danska, Finska, Francuska, Nemačka, Mađarska, Japan, Holandija, Meksiko, Rusija, Španija, Srbija, Švedska, Švajcarska, Češka, Velika Britanija, i drugim zemljama čiji broj stalno raste širom sveta.

 

TICA veruje u svoju misiju

  • Da ohrabri sve svoje članove da zajedno rade na promociji i očuvanju rasnih mačaka i zdravlju i blagostanju svih domaćih mačaka.
  • Da imamo najtačniju i obimnu bazu certifikovanih rodovnika na svetu.
  • Da podržavamo izložbe mačaka koji promovišu i rasne i nerasne mačke i da oboje mogu uživati i obrazovati se.
  • Da ohrabri svoje članove da prihvate aktivnu ulogu u njihovim zajednicama i podižu svest ljudi o odgovornom udomljavaju sterilisanih mačaka.
  • Da ohrabri svoje članove da se uključe u grupe za savetovanje prilikom izrade i sprovođenja zakona o dobrobiti životinja
  • Da ujedine sve ljubitelje mačaka širom sveta.
  • Da dele informacije koje se odnose ne samo na odgoj, izložbe i unapređivanje rase, već i o brizi svih mačaka.
  • Da promovišu istraživanja o zdravlju mačaka, koja vrši Međunarodna Mačija Fondacija (The International Feline Foundation), koja finansira i promoviše naučna istraživanja i obrazovanje kako bi doprineli zdravijem životu naših mačijih drugara.

„TICA, za predivne mačke, zabavu i druženje!“

TICA prepoznaje više od 55 rasa mačaka u takmičarskoj konkurenciji, dodeljuje Regionalne i Internacionalne nagrade za najbolje rangirane mačke, mačiće i kastrate. Mačke i mačići bez rodovnika se takmiče u razredu domaćih mačaka (Household Pet / Household Kitten) i osvajaju odgovarajuće nagrade i priznanja po istim merilima.

TICA se ponosi svojim jedinstvenim obrascem suđenja, svojim veoma stručnim sudijama i prijateljskom izložbenom okruženjem.

TICA takođe ohrabruje učešće porodica, kroz zabavan i obrazovni program Dostignuća Mladih (Junior Achiever).

 

Snagu TICA predstavljaju njihovi članovi. Odgajivači, izlagači i ljubitelji mačaka pozvani su da nam se pridruže i učestvuju u najbrže rastućem registru mačaka na svetu. Naši članovi imaju pravo da se glasanjem izjasne o svim pitanjima vezanim za pravila udruženja.

Članovi takođe imaju pravo da pripadaju Sekciji o rasama, po svom izboru, i budu izabrani kao članovi TICA odbora određene rase. TICA odbor određene rase je odgovoran za očuvanje, unapređivanje i promene u standardu rase za takmičarske rase kai i za rase koje TICA priznaje kao rase u razvoju.

Pin It on Pinterest

Share This